Stomatolog Constanta

Cabinetul stomatologic NicoDent - Dr. Rarinca Denis Nicol

Stomatolog Constanta reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Stomatolog Constanta: Cabinetul stomatologic NicoDent - Dr. Rarinca Denis Nicol.

Cabinetul stomatologic NicoDent este situat in centrul orasului Constanta, intr-o zona usor accesibila si va asteapta intr-o ambianta placuta si relaxanta. Acesta este dotat cu aparatura noua, de ultima generatie. Serviciile de stomatologie oferite de noi variaza de la cele de profilaxie si cosmetica dentara pana la cele de implantologie. Scopul nostru este sa oferim pacientilor tratamente de calitate asociate cu programe de profilaxie, care impreuna, pe termen lung sa duca la mentinerea starii de sanatate oro-dentara.

           Suntem o echipa dinamica, preocupata de calitatea actului medical si de confortul  pacientului in timpul vizitelor la stomatolog. Cabinetul stomatologic NicoDent - Dr.  Rarinca Denis Nicol este unul dintre cele mai moderne din orasul Constanta, echipa sa  de profesionisti venind mereu in intampinarea nevoilor pacientilor si oferindu-le acestora intreaga gama de servicii stomatologice.

           Program cabinet: Luni, Miercuri, Vineri: 14:00-20:00 - Marti, Joi: 9:00-14:00

Servicii

Terapia cu ozon reprezinta un tratament revolutionar, cu efecte pe termen lung si cu actiuni vindecatoare remarcabile. Pornind de la faptul ca la originea oricarei afectiuni se afla oxigenarea insuficienta la nivel celular, tratamentul bazat pe un amestec de oxigen si ozon face "reparatia" din interior, reducand zona afectata si inflamatia. Terapia cu Ozonytron XP/OZ constituie o metoda naturala de vindecare ce exploateaza proprietatile celor doua gaze. Plasma ozonata are efect in eliminarea toxinelor: distruge rapid germenii patogeni, distruge moleculele toxinelor ingerate sau produse de catre corp, la fel cum in natura ozonul curata apele de poluanti, ingrasaminte, insecticide sau deversari acide.

TRATAREA PARODONTOZELOR

De multe ori, inflamaţiile şi sângerările gingivale cedează greu tratamentului clasic. Una din soluţiile noi de tratament, ce nu implică riscuri şi complicaţii, dar cu un efect virustatic excepţional, este terapia cu plasma ozonata.

 Concentraţiile foarte mici de ozon în oxigen medical au un efect terapeutic deosebit prin creşterea imunităţii, prin proprietăţi antifungice, antibacteriene şi antivirale, prin reducerea vâscozităţii sângelui şi facilitând transportul de oxigen în ţesuturi. De aceea, şedinţele de terapie cu Ozonytron duc la scăderea sângerărilor în timpul tratamentelor stomatologice şi la dispariţia fenomenelor de inflamatie gingivala. Parodontita a fost propusă ca având un rol etiologic sau modulator  în bolile cardiovasculare și cerebrovasculare, diabetul ṣi bolile respiratorii.

ALBIREA DINTILOR TRATATI PE CANALE

De cele mai multe ori dintii tratati pe canale sufera o modificare in timp a culorii smaltului pierzandu-si transluciditatea. Acestia capata o nuanta spre gri care vine din interiorul dintelui si care nu poate fi tratata decat cu agenti de albire. Un nou agent de albire este plasma ozonata, care datorita puterii foarte mari de oxidare si de penetrare a smaltului este capabila sa aduca culoarea smaltului la nuanta naturala. Procedeul consta in insuflarea acesteia in interiorul dintelui si in cateva minute dintele se albeste.

TRATAREA CARIILOR

Terapia cu plasma ozonata poate fi folosita cu scopul de a ucide bacteriile prezente in leziunea carioasa, fara durere chiar si fara anestezic.  Plasma ozonata se aplica asupra leziunii carioase intr-o maniera controlata, distrugand bacteriile care au cauzat caria.  In cazul cariilor incipiente, terapia cu plasma ozonata  distruge bacteriile aflate in partea demineralizata  a smaltului,  apoi acea parte demineralizata a dintelui va fi remineralizata folosind un kit special de remineralizare, ce contine:  calciu, fluor, fosfor si sodiu, toate in forma lor ionica.

TRATAREA HIPERSENSIBILITATII DENTINARE

O reducere rapida si promta a sensibilitatii dentare, atunci cand aceasta nu este cauza unei carii, este obtinuta dupa folosirea sondei cu plasma ozonata timp de 60 de secunde. Aceasta desensibilizare a dentinei dureaza o perioada mai lunga de timp.  Stratul de placa bacteriana prezent pe suprafata dintelui previne penetrarea mineralelor din saliva adanc in tuburile dentinare. Plasma ozonata inlatura acest strat de pe suprafata dintelui, deschide tuburile dentinare largind diametrul acestora ca ionii de calciu si fluor sa patrunda usor in interiorul dintelui.  Astfel, plasma ozonata poate rezolva in mod eficient problema dintilor sensibili in cateva secunde iar rezultatele dureaza mai mult decat cele obtinute prin metodele conventionale. 

TRATAREA INFECTIILOR RADACINILOR DENTARE (GANGRENE, PARODONTITE APICALE, FISTULE, GRANULOAME APICALE)

Ceea ce aduce nou aceasta metoda, pe langa tratamentul mecanic cu ace speciale de canal, este irigarea cu ser ozonat si insuflarea amestecului oxigen-ozon cu ajutorul sondei speciale KPX in interiorul fiecarei radacini, dezinfectand in profunzime atat canalul principal radicular cat si canaliculele secundare pe care nici un alt tratament medicamentos sau mecanic nu le poate accesa. Atomii de oxigen activ  ajung pana in zona periapicala (varful radacinii) datorita puterii de penetrare a tesuturilor producand o sterilizare a zonei respective si stimuland vindecarea zonei de la varful radacinii.

BIO-ALBIREA CU OZON

Albirea dintilor este tratamentul de cosmetica dentara cel mai solicitat de pacienti in cabinetul de stomatologie. Albirea dentara este indicata tuturor pacientilor care doresc sa aiba un zambet luminos si atragator.

Albirea cu OZONYTRON - OZ mai este denumita si Bio-albire deoarece este cea mai sigura metoda de albire. Albirea cu ozon se face intr-o atmosfera controlata si nu determina efecte secundare cum ar fi sensibilitatea dentara, asa cum intalnim la metodele clasice de albire.

Albirea dintilor se face la ambele arcade integral. Sedinta de albire dureaza intre 10 si 15 min si se poate repeta procedura imediat pana la obtinerea nuantei dorite. De obicei sunt necesare intre 1-3 proceduri de albire efectuate in aceeasi sedinta.

Avantajele acestei metode revolutionare de albire dentara sunt:

 • albirea se poate face imediat dupa sedinta de detartraj, astfel este redusa sangerarea gingivala si activate procesele de vindecare a gingiei datorita prorietatilor dezinfectante ale ozonului.
 • albire rapida si eficienta
 • lipsa hipersensibilitatii dentare post-albire
 • structurile dentare nu sunt afectate (datorita lipsei agentilor de albire)
 • dezinfectarea intregii guri, determinand reducerea riscului cariogen si a imbolnavirilor parodontale (gingivite, parodontite)
 • albirea se poate repeta ori de cate ori este nevoie fara aparitia sensibilitatii dentare

ozOzonytron - Oz – asistenta optima

Este o noua aplicatie tehnologica ce permite dezinfectia intregii danturi si a ligamentelor periodontale intr-o singura interventie de cateva minute. Plasma curge pe toata suprafata dentara, gingie si mucoasa, dezinfectand aceste zone. Intreg procesul are loc intr-o atmosfera controlata, iar proteza speciala a aparatului asigura ca plasma nu este inhalata de pacient in timpul procedurii. Acum este posibila reducerea extensiva a bacteriilor de la prima sedinta de tratament.

 

  xp_01Ozonytron - XP, este digital, functioneaza pe baterii, este multi-functional, asigurand terapia cu plasma cu variate aplicabilitati in medicina. Este compus din electrozi de plasma precum si un generator de plasma secundar pentru imprastierea plasmei, in locuri dificil de accesat. Dizinfectia totala a cavitatii bucale cu plasma ajuta nu numai in stomatologie ci chiar si in medicina generala. In completare, Ozonytron Xp in tandem cu unitatea subsidiara Ozonytron Oz are un program pentru dezinfectia in profunzime a instrumentelor medicale, a implanturilor la locul interventiilor.

 

Servicii generale stomatologie:

Profilaxie

 • Sigilari
 • Fluorizari
 • Detartraj ultrasonic +Periaj profesional + Airflow
 • Dezinfectarea cavitatii bucale cu plasma ozonata 
 • Informatii generale
 • Tehnica periajului dentar

Odontologie

 • Tratamentul clasic al cariei dentare
 • Tratamentul clasic al cariei dentare si dezinfectarea leziunii carioase cu plasma ozonata
 • Tratamentul cu plasma ozonata al cariei dentare incipiente

Parodontologie

      Tratamentul afectiunilor parodontale prin:

 • Detartraj ultrasonic sau manual + Periaj profesional + Airflow
 • Chiuretaj  subgingival in camp inchis sau in camp deschis
 • Tratamentul pungilor parodontale cu plasma ozonata

      Tratamentul cu plasma ozonata al:

 •  Herpesului labial
 •  Afte bucale
 •  Stomatite

Endodontie

      Tratamente endodontice (in cazul pulpitelor, gangrenelor si parodontitelor apicale):

 • Extirpare vitala sau devitala (scos de nerv) + Obturatii de canal
 • Drenaj endodontic
 • Retratamente ale dintilor tratati endodontic
 • Dezinfectarea canalelor radiculare cu plasma ozonata

Chirurgie

 • Extractii dentare
 • Rezectii si chiuretaje apicale
 • Dezinfectarea alveolei postextractionale cu plasma ozonata

Implantologie si Protetica pe implant

 • Implant dentar IMPLANTIUM
 • Lucrari protetice pe implant din ceramica si zirconiu
 • Proteze mobilizabile pe implant 
 • Tratamentul peri-implantitei cu plasma ozonata 

Pedodontie

 • Tratamentul cariilor si complicatiilor cariilor dintilor de lapte
 • Periaj profesional la copii
 • Detartraj ultrasonic la copiii cu dentitie mixta (6-12 ani)

Protetica Dentara

 • Lucrari protetice din: ceramica pe zirconiu / integral ceramica / metalo-ceramica / metalo-compozit / metalo-acrilice si metalice
 • Proteze dentare mobile si mobilizabile: proteze acrilice partiale si totale / proteze scheletate

Galerie foto