Stomatolog Gherla

Cabinet stomatologic Dr. Fodor Romulus Calin

Stomatolog Gherla reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Stomatolog Gherla: Cabinet stomatologic Dr. Fodor Romulus Calin.

         Cabinetul Stomatologic dr. Fodor Romulus Calin din Gherla, judetul Cluj, va ofera servicii de implantologie dentara. Dr. Fodor Calin va asteapta in cabinet impreuna cu o echipa tanara si entuziasta de medici specialisti, bine pregatiti, a caror experienta se imbina cu buna dispozitie. Tratamentul individualizat si explicarea etapelor intr-o atmosfera calda si prietenoasa ne ajuta sa devenim rapid prietenii dumneavoastra, oferindu-va intregul confortul operator.

         Scopul nostru este de a oferi tuturor pacientilor un tratament la cele mai inalte standarde, intr-o singura locatie, economisind astfel timpul dumneavoastra atat de pretios. Cabinetul nostru ofera servicii profesionale de inalta calitate la preturi corecte si un atasament ridicat al personalului medical fata de cerintele pacientului. Renumele cabinetului noastru nu se poate obtine decat prin recomandarile si satisfactia clientilor nostrii, fapt pentru care suntem decisi sa ridicam serviciile noastre la cele mai inalte standarde de profesionalism.

ECHIPA :

  • Dr Stanescu Marius - 1998 UMF Iuliu Hateganu Cluj - medic dentist specialist

limbi vorbite: engleza, italiana

  • Dr Filipoiu Dan - 1999 UMF Iuliu Hateganu Cluj - medic dentist

limbi vorbite: maghiara, engleza, italiana

  • Dr Nicolae Laura - 2002 UMF Iuliu Hateganu Cluj - medic dentist ortodont

limbi vorbite: engleza

  • Dr Andresan Lavinia - 2012 UMF Iuliu Hateganu Cluj - medic dentist

limbi vorbite: engleza, franceza

ASISTENTE :

  • Astilean Ileana
  • Muresan Mariana
  • Osorhean Simona

TEHNICIENI :

  • Ardelean Bogdan
  • Roman Mihai
  • Florean Teodora

Servicii

RADIOGRAFII DENTARE

Radiografia pe sensor are avantajul unei iradieri de 9 ori mai mica decat pe film, imaginea poate fi prelucrata si pot fi obtinute date suplimentare. Dezavantajul major este ca nu pot fi folosite decat pe calculatorul cu program original de prelucrare a datelor, neputand fi folosite in sistem deschis.

SEDAREA CU PROTOXID DE AZOT

Are ca efect principal scaderea sensibilitatii dureroarse si inducerea unui efect de narcoza usoara, pacientul ramane perfect constient. Se poate utiliza la copii si la adulti, nu are efecte secundare, efectul dispare dupa 10-15 minute de la indepartarea mastii de gaz. Nu inlocuieste anestezia prin infiltratie, care se face dupa sedare.

ALBIREA

Albirea in cabinet cu aparatura si materiale marca Beyond, SUA, - diferentele pot fi vazute imediat dupa tratament. Albirea persista pana la doi ani in cazul persoanelor care nu fumeaza si nu consuma bauturi colorate. Uneori este necesara o mentenanta a acestei albiri care este mai putin costisitoare.

LUCRARI PROTETICE

Lucrarile protetice cu fateta din portelan sau total fizionomice din portelan au avantajul ca nu isi modifica culoarea si interactioneaza pozitiv la nivel ginginal, fata de cele cu componeta fizionomica din acrilat, care prezinta o agresivitate crescuta si in timp pot sa isi modifice culoarea.
Proteza scheletata: Diferentele intre proteza clasica cu crosete si proteza scheletata sunt multiple, ele tin de dimensiuni si de modul de ancorare de dintii restanti. Principanul beneficiu al protezei scheletate este dat de transmiteraea fortelor masticatorii in mod egal asupra crestei edentate si a dintilor restanti, precum si confortul pacientului, care are o proteza mai bine fixata si de dimensiuni mai reduse.

IMPLANTURI

Exista doua categorii de implanturi: monofazice si bifazice. Cele doua nu se elimina ci se completeaza una pe cealalta. In cazul inlocuirii unui singur dinte, implanturile bifazice sunt cele recomandate, in timp ce in cazul unor edentatii extinse pot fi utilizate ambele variante. Implanturile monofazice KOS, utilizate de noi, au avantajul ca pot fi incarcate imediat cu lucrari definitive si pot fi folosinte in anumite conditii in combinatie cu dinti restanti. Exista o cazuistica de peste 14 ani, in folosinrea acestor implanturi in clinici importate din Germania. Implanturile bifazice MIS au nevoie de o perioada de liniste: 3 luni mandibula si 6 luni maxilar si numai ulterior pot fi incarcate cu lucrari protetice. Reusita pe termen lung este data nu numai de efectuarea unor implanturi corecte, ci si de o igiena bucala foarte buna a pacientului si o stare de sanatate corespunzatoare. Unele boli cronice pot scadea durata de viata a implantului sau pot face incompatibila aplicarea acestora.

APARATELE ORTODONTICE

Au ca efect repozitionarea corecta a unor dinti pe arcada, precum si corectarea unor vicii. Ele necesita stansa colaborare medic - pacient (copil) - parinte, deoarece se intind pe o perioada lunga de timp (1-3 ani) si este nevoie de aportul sustinut al parintlui in a-si motiva copilul sa poarte aceste aparate si sa se prezinte regulat la medic pentru reactivarea lor.

EXTRACTIILE

Dupa extractie vindecarea se face cu minus de substanta, osul in zona scazand cu 50% in cursul primului an. In cazul aplicarii unor implanturi suportul osos poate fi insuficient uneori. Pentru a minimaliza aceasta problema, dupa extractie poate fi inclus in alveola un material osteoformator care mentine osul alveolar in limite acceptabile. Aceste informatii reprezinta un minim, pentru un diagnostic complet trebuie sa va adresati medicului stomatolog.