Clinica Stomatologica

Clinica Stomatologica

2_17Ce este o clinica stomatologica? Oamenii de obicei vor sa stie care sunt diferentele intre un cabinet stomatologic si o clinica stomatologica.  Clinica stomatologica si cabinetul stomatologic reprezinta acelasi lucru. Proprietarul o denumeste asa pentru ca vrea sa foloseasca termenul clinica in loc de cabinet sau centru. In unele cazuri cabinetul stomatologic poate oferi mai multe servicii decat o clinica stomatologica.

La un cabinet poti beneficia de procese de albire a dintilor, chirurgie dentara, plombe etc. Te vei putea bucura de o relatie apropiata cu stomatologul tau si cu echipa acestuia. Chiar daca in general cabinetele de stomatologie se ocupa n primul rand de urgente, printre principalele operatiuni realizate se numara curatarea, plombarea, obturarea canalelor, detartrajul etc. vei avea nevoie de o programare pentru a beneficia de servicii.

O clinica dentara ofera ingrijire de baza. Pot sa se ocupe de curatare, rdiografii, extractii, obturari etc. pot face examminari petru detartrare si curatare, tratamente cu fluor, iar unele dintre clinici ofera si operatiuni complexe ca terapia pentru canale nervoase, implanturi etc.

Cand te duci la o clinica dentara vei fi ajutat de oricare dentist are timp la momentul respectiv. Daca sunt un numar mic de dentisti care lucreaza acolo atunci probabil vei ajunge sa ii cunosti pe toti. Chiar si asa nu va fi la fel ca intr-un cabinet medical in care vezi acelasi medic de fiecare data. Si aici consultatiile si interventiile se fac cu programare.

Preturile serviciilor sunt variante indiferent daca e vorba de o clinica sau un cabinet. Daca gasesti un cabinet sau o clinica ce ofera servicii gratuite in baza asigurarii atunci situatia se schimba. Exista si clinici care folosesc fondul de asigurari sau de  caritate, si au preturi mici pentru pacienti.

O clinica stomatologica poate oferi alternative la preturi reduse pentru familiile fara asigurare sau cu probleme financiare. De asemenea o clinica stomatologica poate functiona si ca unitate de practica pentru stomatologi rezidenti, si acestia vor practica preturi rezonable.