Jocuri cu stomatolog

Jocuri cu stomatolog

1_400_01

Copilul tau este speriat de stomatolog? Ei bine, este la fel ca majoritatea copiilor. Singurul lucru care li se pare interesent este coltul cu jucarii din sala de asteptare si faptul ca uneori pasta de dinti ar putea avea un gust bun.

Jocul de-a stomatologul este un joc care iti va ajuta copilul sa scape de teama de stomatolog si sa nu se mai agite atunci cand vede freza apropiindu-se de el. Acest joc nu numai ca ajuta copilul sa isi imbunatateasca cunostiintele dar te ajuta si sa ii creezi o atitudine pozitiva fata de ceea ce face stomatologul.

Incepand cu efectul vizual, dintii sunt cei cu care copilul este foarte familiarizat si de care copiii mici sunt intrigati uneori. Jocurile ca acest Joc  de-a Stomatologul ajuta copilul sa isi exploreze simturile, ceea ce copii intre 2 si 5 ani fac perioade indelungate. Cand pot sa se distreze explorand si intelegand ceea ce simt sunt capabili sa isi aminteasca mai mult si sa aplice ceea ce invata in alte activitati in afara jocului. Acest joc ii determina sa se distreze in timp ce invata.

Copilul isi foloseste simturi ca vedere si gust in timp ce se joaca. Vederea este cel mai important simt care este folosit in joc. Copilul trebuie sa recunoasca instrumente asemanatoare cand se duc la dentist, si oricum copilul nu va fi in totalitate familiarizat cu ceea ce face exact fiecare instrument. Cand dentistul incepe polizarea sau escavarea copilul intelege ca acesta repara dintii dar nu stiu exact cum. Jocul de-a Stomatologul trece peste acest obstacol si explica cum functioneaza exact tratamentul. Este important pentru un copil sa inteleaga de ce se intampla lucrurile intr-un anumit fel si cum functioneaza ele de fapt. Acest lucru le va oferi o imagine clara pe care o poate asocia cu diferite intamplari.

Jocul incepe cu folosirea unei freze care sa netezeasca dintii. Jucatorul este capabil sa vada clar dintii cariati si sa ii compare cu unii curati si sanatosi si este important sa faca legaturile. Dupa ce periaza dintii, urmatorul pas pentru copil este sa ia unul din instrumente si sa curete cariile, apoi sa ia materialul de umplere si sa umple golurile. Termenii tehnici sunt irelevanti, pentru copil e important sa inteleaga procesul si sa ii ofere perspectiva.

Dupa umplerea dintilor, gura se inchide cu un zambet. Acest lucru poate sa nu aiba importanta dar este un final foarte bun pentru joc. Inca odata copilul poate face asocierea intre fericire si dinti sanatosi. Mintea copilului functioneaza prin asocierea sentimentelor cu elementele practice – Jocul de-a Dentistul face aceste asocieri pentru tine si ii ajuta sa isi dezvolte educatia.

Jocul poate fi gasit la link-ul http://duckiedeck.com/play/dentist#bookmark