O respiratie placuta

O respiratie placuta

Daca iti doresti o respiratie proaspata si placuta nu este dificil sa o obtii. Respiratia urat mirositoare apare datorita unor procese care au loc in gat si in gura. Nu te poti opri sa mananci anumite alimente cum ar fi ceapa si usturoiul pentru ca produc respiratie mirositoare si sunt cateva lucruri pe care le poti face pentru a scapa de miros.

2_11Evita sa ti se dezvolte bacterii pe limba. Aceasta problema poate fi evitata usor prin curatarea gurii si a limbii cu pastei de dinti. Bacteriile existente in gura si in gat functioneaza si secreta niste proteine specifice numite aminoacizi care au un miros specific.

Dintii cu probleme.  Acesti dinti cu probleme pot fi sparti, cariati si pot fi tratati de un stomatolog. Acesta te va ajuta sa scapi si de respiratia urat mirositoare. Tratand dintii infectati te ajuta si la altceva, eliminand totodata si posibilitatea ca infectia sa se intinda.

Fumatul. Respiratia urat mirositoare poate fi cauzata si de fumat. Aceasta problema nu se poate rezolva decat prin lasarea de fumat. Nicotina patrunde in toate zonele organismului de aceea ca sa scapi de respiratia urata trebuie sa te lasi de fumat.

Alimentatia. Alimentatia conimentata pote cauza mirosuri neplacute iar mirosul poate dura cam 2-3 zile.

Tartrul si placa dentara. O mare parte din bacterii produc un miros urat. Aceastea se unesc formand placa dentara care ulterior se poate transforma in tartru. Oricum vestea buna este ca pot fi dizolvate si respiratia urata va disparea.

3_05Boala. Unele boli pot genera respiratii urat mirsitoare. Aceasta este o cauza care poate sa fie luata in considerare. Aditional, o limba uscata poate produce respiratie urat mirositoare si daca niciuna din metode nu functioneaza pentru a avea o respiratie fresh e cazul sa consulti un doctor pentru a verifica daca nu e o problema interna.

Mesteca patrunjel. Patrunjelul improspateaza respiratia, dar nu pentru o perioada lunga. De asemenea ajuta si printr-un supliment de vitamine.

Consuma capsuni. In plus fata de alte beneficii consumarea capsunilor produce o respiratie placuta, indeparteaza tartrul si sunt bogate in vitamine.

Iaurtul tine bacteriile departe si reduce aparitia placii dentare si a respiratie urat mirositoare.

Menta fara zahar ofera o respiratie fresh si poate fi carata usor intr-un pliculet in geanta.

Apa. Bea apa si vei avea o respiratie placuta.