Teama de stomatolog

Teama de stomatolog

1_01Unul din patru oameni se teme de vizita la stomatolog, dar exista modalitati de a depasi frica. Teama de stomatolog este diferita de la om la om. Poate e gandul ca tratamentul va fi dureros, sau sunetele si mirosurile trezesc amintiri ale unor experiente neplacute din copilarie.

Vestea buna este ca tot mai multi stomatologi inteleg temerile pacientilor. Cu o combinatie de bunatate si blandete ei pot ameliora stresul. Progresele din tehnologie au imbunatatit si stomatologia . Tratamentul poate fi acum complet nedureros. Bagheta dentara (un aparat de injectie computerizat care arata ca un stilou si realizeaza anestezia foarte lent si nedureros) este perfect pentru oricine are fobie de ac. Un gel de amortire poate fi folosit pentru a nu simti intepatura.

Iata si 8 sfaturi pentru a ameliora frica de dentist:

Gasiti un stomatolog intelegator. Intrebati prietenii si familia pentru cazul in care iti pot recomanda un stomatolog sau cautati reclame in ale stomatologilor priceputi cu pacientii anxiosi.

Odata ce ati gasit pe cineva si credeti ca este un stomatolog potrivit nevoilor dumneavoastra, vizitati cabinetul pentru a arunca o privire, faceti cunostinta cu receptionsitul, si priviti mediul inconjurator. Spuneti medicului ca sunteti anxios pentru a il preveni.

Programeaza-te dimineata pentru ca stomatologul sa aiba mai mult timp pentru tine si sa nu se grabeasca.

Prima vizita va fi o verificare asa ca nu va temeti ca medicul va folosi polizorul, freza dentara sau excavatoarele dentare.  Prima vizita este doar pentru cunoasterea pacientului, respectiv a medicului.

Luati un prieten cu dumneavoastra la urmatoarea vizita. Medicul dentist nu se va supara daca va insoteste cineva cand va prezentati la tratament sau control.

Faceti un semn medicului dentist pentru a ii semnala ca aveti nevoie de o pauza si doriti sa se opreasca. Ii puteti face un semn cu degetul, sau ridicand mana, si va va ajuta sa va linistiti si sa simtiti ca detineti controlul.

Daca credeti ca va e de folos, incepeti cu tratamente simple ca detartrajul si tratamentele de albire pentru a prinde curaj. Dupa ce incepeti sa aveti incredere puteti face si tratamente mai indelungate si mai invazive.

Luati un MP3 cu dumneavoastra si ascultati muzica in timpul vizitei. Va va ajuta sa va relaxati.

Daca sunteti extrem de nervos rugati dentistul sa va trimita intr-o clinica de sedare NHS. Aceste clinici sunt facute special pentru pacientii nervosi. Exista si oameni care se simt mult mai bine dupa ce inhaleaza sedative, si se relaxeaza. Sedativul inhalat e un fel de gaz transmis printr-o masca in nas.