Stomatolog - Cabinet Stomatologie - Stomatolog

StomatologStim cu totii ce inseamna sa mergem la stomatolog. Cei mai multi dintre noi nu avem amintiri foarte placute despre vizitele la cabinetul stomatologic insa trebuie sa recunoastem ca fara stomatologi viata noastra ar fi torturata de dureri de dinti. Prin urmare acest articol este despre stomatologi si despre importanta pe care ei o au in viata noastra. Stim ca suna pompos, insa va puteti imagina o noapte in care usor usor o masea incepe sa va supere. Stiti cu siguranta durerea aceea surda care creste in  intensitate pe masura ce trece timpul, care ajunge de la o micuta durere la una pulsatila care va impinge in pragul disperarii. Inseamna ca va aduceti aminte si cum asteptati cu nerabdare sa se faca dimineata si sa mergeti rapid la dentist pentru a scapa de chin. De aceea, acest articol este despre cei care ne aduc zambetul stralucitor si noptile linistite, despre stomatologi.

Stomatolog - cei mai buni stomatologi din tara

In trecut, acum cateva mii de ani, pe cand speranta de viata abia ajungea la 30 de ani, cei mai multi oameni sufereau de dureri de dinti. Fara a avea pasta pentru o dantura stralucitoare si periute cu 1000 de rotatii pe minut, acesti oameni utilizau ceea ce le dadea natura. Foloseau cenusa facuta din copite de bou, coji de oua pe care le ardeau, piatra ponce pe care o transformau in pudra la care se adaugau si plantele medicinale cu arome cum ar fi menta si scoarta de copac. Daca initial dentistii erau barbieri care foloseau instrumentele din pravalie pentru a rezolva urgentele dureroase, din momentul in care a fost descoperit anestezicul profesia aceasta a inceput si ea sa pinda contur.

Dupa cel de al doilea razboi mondial a aparut si prima periuta de dinti moderna si au aparut odata cu ea si primele paste de dinti care contineau fluor. Peste sapte decenii medicina dentara a devenit o ramura foarte bine stabilita din medicina umana cu tehnologii la care parintii nostri nu visau. Au aparut implanturile dentare, dintii din portelan stralucitori si albi, si au aparut chiar si tatuajele dentare si bijuteriile care se aplica pe dinti. Astfel profesia a pasit in sfera esteticii si la stiinta care calma durerile dentare s-a adaugat si arta de a produce zambete perfecte.

Pentru ca este vorba despre o profesie cu responsabilitate fata de sanatatea oamenilor si care implica si un cod deontologic strict, stomatologia are si o lege speciala care impune un anumit parcurs profesionistilor din domeniu pentru ca ei sa aiba dreptul de a practica. Absolvirea facultatilor de profil si inscrierea la Colegiul Medicilor Dentisti din tara noastra sunt conditiile ce trebuie respectate de orice persoana are vrea sa practice aceasta meserie la noi in tara. Inceputul acestei profesii incepe la fel ca si in cazul medicilor cu juramantul de onoare in care medicul se angajeaza ca va pune sanatatea pacientului sau mai presus de orice.

In ultimii ani numarul medicilor stomatologi s-a triplat ceea ce arata faptul ca avem o piata competitiva si ca tinerii care termina aceasta facultate au posibilitatea sa lucreze oriunde.