Stomatologie

Stomatologie

2_13Stomatologia este o disciplina medicala care implica studiul gurii. Istoric a fost recunoscuta ca o specializare in medicina in multe regiuni din lume chiar daca in prezent oamenii au tendinta sa o numeasca medicina dentara si nu stomatologie. In unele tari inca exista posibilitatea de a te specializa in stomatologie ca ramura separata de medicina dentara.

Stomatologii ca si alti medici, studiaza anatomia si fiziologia corpului. In acest caz, orientandu-se in mod particular spre gura si celelalte structuri din acesta zona invata in detaliu aceasta anatomie. Anatomia studiata in stomatologie include stiudiul dintilor, formarea dintilor, tipuri de dinti, membrane si mucoase din gura, valul palatin, gingiile etc.  Anatomia se invata utilizand  surse de informare ca tratate de anatomoe, studiul cadavrelor si interactiunea cu pacienti vii.

In stomatologie se studiaza si patologia in ceea ce priveste afectiuni ale cavitatii bucale, incluzand infectiile cauzate de bacterii, necroze, infectii anaerobe etc.  Un stomatolog  poate folosi o varietate de instrumente de diagnosticare si identificare a problemelor din gura, incluzand imagistica medicala, examinarile, studierea sangelui pentru a observa daca problemele au si cauze interne.

3_08Practica in stomatologie include o varietate de proceduri in gura. In timpul practicii stomatologul are oportunitatea sa vada si sa practice mai multe proceduri orale pentru a invata sa le faca sigur, corect si repede. Interventii ca extragerea dintilor, incizii ale gingiilor trebuie, obtrurari de canale trebuie sa se faca repede. Stomatologia implica si diverse activitati utilizate in criminalistica pentru identificarea victimelor, a criminalilor si a oamenilor implicati in diverse cazuri.

Stomatologia poate fi aplicata in spitale, clinici, clase si alte circumstante. Timpul de studiu este variabil in functie de locul in care cineva vrea sa munceasca si de ceea ce este interesat. Ca o regula generala oamenii pot avea in intentie sa studieze pentru 10 ani stomatologia si apoi sa urmeze o cariera in acest domeniu inclusiv muncind ca rezidenti.