Stomatolog Cluj

Stomatolog Cluj

Un stomatolog pune diagnostic, previne si trateaza problemele cu dintii sau tesutul cavitatii bucale. Acestia indeparteaza cariile, face radiografii, pune straturi protectoare pe dintii copiilor, intareste si consolideaza dintii, repara dintii sparti sau ciobiti. De asemenea un stomatolog realizeaza chirurgie corectoare pentru gingii si ajuta oasele pentru a trata problemele gingiilor. Stomatologul extrage dinti si face modelari si masuratori pentru a inlocui dintii lipsa.

Un stomatolog ofera instructiuni asupra dietei, igienei orale, folosirii atei dentare, a produselor pe baza de fluor si a altor aspecte ale ingrijirii dentare. De asemenea, administreaza anestezice si scriu prescriptii pentru antibiotice si alte medicamente.

Stomatologul foloseste o varietate de echipament inclusiv aparate cu raze x, freze si instrumente ca oglinzi pentru gura, foarfeci, perii si bisturie.

Stomatologul poarta masca, manusi si ochelari de protectie pentru a se proteja pe sine si pe pacient de infectii.

Medicii stomatologi pot lucra atat in cabinete private, cat si in clinici si spitale. Majoritatea dentistilor lucreaza in cabinete personale sau asociati cu alti colegi, sau in parteneriate. Foarte putini stomatologi sunt angajati in spitale sau cabinete scolare, universitare etc.

Majoritatea stomatologilor lucreaza 5 zile pe saptamana. Unii lucreaza si in weekend. Majoritatea stomatologilor care au un program complet lucreaza intre 35 si 40 de ore pe saptamana, iar stomatologii debutanti lucreaza de obicei mai mult decat isi prevad. O parte din stomatologi practica in propria afacere si lucreaza singuri cu un asistent si un tehnician. Sunt si stomatologi care au parteneri sau lucreaza in asociatii.

Stomatologul are o gama larga de atributii administrative inclusiv cumpararea echipamentului si rezervelor. Stomatologul poate angaja si supraveghea igienisti, asistenti, tehnicieni si receptionisti.

Mai jos am enumerat cateva din cabinetele stomatologice din Cluj:

CABINET DE MEDICINA DENTARA DR. INGRID MOLDOVAN din Gherla

CABINET MEDICAL DE STOMATOLOGIE ANA DENT din Cluj Napoca

CABINET STOMATOLOGIC DR. MIHUT DANUT din Dej

CLINICA DENTARA MOGA DENTAL CLINIC din Campia Turzii

CLINICA STOMATOLOGICA STOMA CARE din Turda