Cabinet Stomatologic Bucuresti

Cabinet Stomatologic Bucuresti

2_15Stomatologia este ramura medicinei care implica studiul, diagnoza, prevenirea si tratamentul bolilor si afectiunilor cavitatii bucale, zonei maxilofaciale si structurilor adiacente, impreuna cu impactul acestora asupra corpului. Stomatologia se concentreaza in primul rand pe dinti dar nu este limitata doar la asta. Stomatologia este considerata necesara pentru sanatatea de ansamblu a omului. Medicii stomatologi sunt cunoscuti si sub denumirea de dentisti. Echipa stomatologului este alcatuita din asistenti, igienisti, tehnicieni si terapeuti.

Stomatologia cuprinde practici importante legate de cavitatea bucala. Problemele cu dintii sunt cele mai frecvente in sanatatea publica. Majoritatea tratamentelor dentare sunt facute pentru a trata sau preveni doua probleme frecvente, cariile si paradontoza. Cele mai raspandite tratamente implica restaurarea dintilor ca un tratament pentru carii, extractiile dintilor care nu pot fi tratati, cimentuirea dintilor in cazul paradontozei, tratarea canalelor nervoase inflamate etc.

Stomatologii pot rezolva aproape toate problemele dentare de la restaurare (plombe, coronite, implanturi), protetica, terapie endodontica, tratament pentru gingii, extractii, pana la radiografii, implanturi, examinari performante. Stomatologul poate de asemenea sa prescrie medicamente ca sedative, antibiotice si altele folosite de pacient.

Somatologii incurajaza prevenirea problemelor printr-o igiena specifica, verificari periodice si evaluari de specialitate. Unele probleme ale cavitatii bucale pot sugera alte boli cum ar fi osteoporoza, diabetul sau cancerul. Mai multe studii au aratat ca problemele gingiilor sunt asociate cu un risc crescut de diabet, probleme cu nima si nasteri premature.

Iata si cateva exemple de cabinete stomatlogice din Bucuresti:

CABINET STOMATOLGIC SOLADENT http://www.stomatologul.com/bucuresti-sector-1

CABINET STOMATOLOGIC FIZIODENT IMPLANT CENTER http://www.stomatologul.com/bucuresti-sector-2

CABINET STOMATOLOGIC ARMONIA DENT http://www.stomatologul.com/bucuresti-sector-3

CABINET STOMTOLOGIC DENTASTIL http://www.stomatologul.com/bucuresti-sector-4

CABINET STOMATOLOGIC VIODENT http://www.stomatologul.com/bucuresti-sector-5

CLINICA STOMATOLOGICA NICOLETA MIRON http://www.stomatologul.com/bucuresti-sector-6